Waar ben je naar op zoek?

Wijkverpleging Almere

Als je een auto van het Leger des Heils ziet rondrijden in de buurt, is de kans groot dat het een collega van de wijkverpleging is. Dagelijks gaan we de wijk in om onze cliënten thuis te bezoeken. Vaak zijn dit mensen die op verschillende gebieden problemen ervaren. Ze hebben naast somatische klachten bijvoorbeeld ook psychische problemen, geldzorgen of een verslaving. Velen van hen zijn zorgmijdend en moeilijk bereikbaar voor reguliere hulpverlening. Onze uitdaging is om vol te houden, steeds langs te blijven gaan en hun vertrouwen te winnen. We streven ernaar om zorg en ondersteuning te bieden in een omgeving die voor hen vertrouwd is.

  • 89 cliënten
  • 23 collega’s
  • Routes: 5 dagdiensten en 3 avonddiensten
Onze vacatures 2

Aandacht voor onze mensen

Een wond verbinden, samen de afwas doen of een goed gesprek voeren: dit kan allemaal deel uitmaken van jouw werkdag als wijkverpleegkundige. Voor het opbouwen van een relatie met een cliënt moet je een lange adem hebben. Dit kost tijd. Jij kan bijdragen aan het geluk van een cliënt door creatief te zijn in de juiste benadering. Vandaar dat jij out-the-box denkt én zonder oordeel jegens de cliënt je werk doet. De persoonlijke groei van de cliënten is voor jou een mooie prikkel in je werk.

Het aantal cliënten dat je per werkdag ziet verschilt. Soms staan cliënten niet open voor zorg en zul je daardoor letterlijk minder cliënten zien. Ook de werkzaamheden zijn divers. Van wassen en aankleden tot medicatie toedienen en wondzorg maar contact leggen is het belangrijkste. Hier nemen wij echt de tijd voor, waardoor wij minder cliënten per dag zien dan de reguliere wijkverpleegkunde.

De werkdruk verschilt per dag: de ene dag ren je de benen uit je lijf en de andere dag heb je tijd voor kopjes koffie bij de cliënten. Onze cliënten vragen soms meer inplantijd en aandacht om de juiste zorg te kunnen leveren. Je komt vaak onvoorziene situaties tegen waar je adequaat moet handelen. De ene dag is drukker dan de andere dag. Je hebt regelmatig tijd om bij een cliënt een kopje koffie te gaan drinken en daarin is het juist zo leuk dat dit werk zoveel variatie biedt.

Als wijkverpleegkundige ben je grotendeels alleen op pad als je onze cliënten bezoekt. Gelukkig heb je een heel team aan collega’s, die bereikbaar én oproepbaar zijn wanneer je ze nodig hebt. Je krijgt ook veel te maken met intercollegiaal overleg. Denk dan aan de GGZ, Kwintes of de huisarts.

We werken als Wijkverpleging Almere samen met verschillende ketenpartners en zijn direct gelinkt aan verpleeghuis Buitenhaeghe, dat onderdeel is van het Leger des Heils. Samen zetten we ons in voor deze doelgroep, die bestaat uit pure mensen met een uitdagende zorgvraag.

Samen werken en leren van elkaar

Wij bieden een ondersteunende werkomgeving bij Wijkverpleging Almere. In dit team kun je eerlijk naar elkaar zijn. Door te zeggen wat je voelt en open te zijn lossen we uitdagingen op. Iedere ochtend starten we samen op en maandelijkse hebben we werkoverleggen en behandelen we casuïstiek. We werken in een cultureel gemêleerd gezelschap waar iedereen elkaar respecteert.

Persoonlijke groei

Wil jij groeien in je werk? Daar helpen we je graag bij. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Opleidingsmogelijkheden bieden wij dan ook volop aan. Wij maken gebruik van een praktijkopleider van Leger des Heils locatie Buitenhaeghe. Deze praktijkopleider denkt mee met jouw groeimogelijkheden. Door ons aanbod van trainingen kun jij je tevens verder verdiepen of verbreden in thema’s die jou aanspreken én spelen we in op ontwikkelingen in de wijkzorg, zoals het meer loslaten van de reguliere zorg, ambulantisering en vergrijzing.

Waar vind je ons?

Op maar drie minuutjes lopen van station Almere Buiten is de Wijkverpleging Almere gevestigd. Je vind ons op de Moskoustraat 17, 1334 EG Almere.

Waarom werken bij de Wijkverpleging in Almere?

  • Je hebt waardering voor diversiteit en culturele verschillen.
  • Je vindt het leuk om je persoonlijk te ontwikkelen en iedere dag weer te leren.
  • Je bent christelijk en werkt graag met collega’s vanuit dezelfde overtuiging.
  • Je hebt veel behoefte aan teaminteractie en werkt niet graag alleen.
  • Je hebt voorkeur voor afgebakende taken in plaats van de veelzijdigheid van wijkverpleging.
  • Je hebt geen geduld om met de eigenheid van onze doelgroep om te gaan.
Image

Doen wat we geloven  

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie. Wij geloven in kansen. In tweede kansen, in derde kansen. En in alle kansen daarna. Elk mens doet ertoe. Niemand uitgezonderd. Elk leven is het waard om geleefd te worden. Daarom doen wij elke dag weer wat we geloven. Vanuit Gods liefde willen wij betekenisvol impact maken in het leven van mensen die eigenlijk geen beroep kunnen doen op anderen. De mensen zonder helper. Voor hen willen wij er zijn. Doe jij met ons mee?  

Lees meer

Verhalen van collega’s

Image
Met een houding van dit 'varkentje ga ik wel even wassen’ hoef ik bij hen niet aan te komen

Lees het verhaal van Marion (59)

Image
Er is altijd wel een grapje of moment van contact wat me happy maakt.

Lees het verhaal van Anne-Marije (22)

Image
Je wil je werk graag goed doen maar die kans krijg je niet altijd

Lees het verhaal van Arne-Jan

Enthousiast? We gaan graag met je in gesprek.

Ben je enthousiast geworden over werken in de zorg bij het Leger des Heils? We bespreken graag de mogelijkheden hoe jij ons team kunt versterken. Heb je een andere vraag of wil je eerst nog wat meer weten? Dat kan natuurlijk ook.

Heb je vragen over deze locatie? Stel ze aan Abigaïl!
Person

Vacatures bij Wijkverpleging Almere

Image
Verzorgende IG in de wijk OGGZ
iconAlmere icon 16 - 32 uur icon MBO
Image
Verpleegkundige in de wijk OGGZ Almere
iconAlmere icon 16 - 32 uur icon MBO / HBO