Waar ben je naar op zoek?

Wijkverpleging Utrecht & Amersfoort

Mocht je een auto of fiets van het Leger des Heils spotten in de wijk, dan heb je grote kans dat het een collega van wijkverpleging Utrecht of Amersfoort is. Elke dag trekken wij de buurt in om onze cliënten thuis te bezoeken. In het leven van de mensen waar wij mee werken, speelt vaak van alles. Naast gezondheidsproblemen doen er zich meestal ook psychiatrische of persoonlijkheidsproblemen voor, zoals verslaving, vervuiling en schulden. In veel gevallen vertonen deze mensen zorgmijdend gedrag en zijn zij onbereikbaar voor de reguliere zorg. Voor ons de uitdaging om te blijven komen en hun vertrouwen te winnen. Om zorg en ondersteuning met veel aandacht te bieden in een voor hen vertrouwde omgeving. Dat is waar wij als Wijkverpleging Utrecht & Amersfoort voor gaan!

  • +/- 70 cliënten in Utrecht
  • +/- 60 cliënten in Amersfoort
  • 18 medewerkers per locatie

Zorg voor onze cliënten

Of het nu gaat om medische zorg verlenen, een luisterend oor bieden of gewoon een goed gesprek voeren: we doen het allemaal. Een relatie opbouwen met een cliënt gaat niet over één nacht ijs. Dat kost tijd. Onze uitdaging is om niet alleen medische kennis in te zetten en gezondheidsproblemen aan te pakken, maar ook echt aandacht te hebben voor iemand. Hiërarchie en regels hebben ze niet nodig. Wat wel? Goede zorg en veel empathie. En dus oordelen we niet, maar helpen we waar het kan.

Ons team in Utrecht telt negentien collega’s inclusief een leerling en stagiair. In Amersfoort hebben we zeventien collega’s inclusief een leerling en stagiair.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de complexiteit van de zorgvraag, de reistijd en het zorgarrangement. Soms is het zo dat we meerdere cliënten zien in één gebouw of locatie. Wij hebben routes met zeven cliënten maar ook routes met meer dan twaalf cliënten.

Als wijkverpleegkundige werk je solistisch. Meestal ben je alleen op pad wanneer je cliënten bezoekt. Gelukkig heb je een heel team naast je staan voor advies en steun en ontmoet je elkaar altijd aan het begin van een dienst op kantoor. Ook werken we als Wijkverpleging Utrecht & Amersfoort samen met verschillende externe ketenpartners en intern met specialistisch verpleeghuis de Blinkert in Baarn.

Hecht team

Een stimulerende en ondersteunende werkomgeving, dat kun je verwachten van Wijkverpleging Utrecht & Amersfoort. Ons werk is soms best pittig. Dan is het fijn als je omringd bent door een team van collega’s waar je je veilig voelt en die je kunt vertrouwen. Iedereen helpt hierbij. We zijn nauw met elkaar betrokken, zowel bij de zorgplanning en de uitvoering hiervan als bij hoe het nu persoonlijk met je gaat. Wij zijn er voor elkaar. Samen zorgen we ervoor dat we kunnen groeien en bloeien in ons werk.

Blijven leren

Ook ons werkveld verandert. Ontwikkelingen in de wijkzorg, zoals ambulantisering en vergrijzing, vragen van ons dat wij ons verder verdiepen of verbreden in hoe wij de beste zorg blijven leveren aan onze cliënten. Ondanks de variabele werkdruk, is er volop ruimte voor persoonlijke groei binnen Wijkverpleging Utrecht & Amersfoort. Daarom investeren we veel in de ontwikkeling van onze collega’s. Regelmatig volgen we individueel of als team relevante trainingen en cursussen. Zo blijven we samen leren en blijft je loopbaan binnen de wijkverpleging uitdagend en vernieuwend.

Waar vind je ons?

Wijkverpleging Utrecht & Amersfoort hebben verschillende kantoren. Wijkverpleging Utrecht vind je aan de Royaards van de Hamkade 4, 3552 CM Utrecht. Wijkverpleging Amersfoort vind je aan de De Sneeuwuil 1, 3815 XS Amersfoort.

Waarom werken bij de Wijkverpleging in Utrecht & Amersfoort?

  • Je staat stevig in je schoenen en je bent stressbestendig.
  • Je hebt een passie voor het helpen van kwetsbare doelgroepen.
  • Je bent christelijk en werkt graag met collega’s vanuit dezelfde overtuiging.
  • Je voelt je oncomfortabel om grotendeels solistisch te werken.
  • Je rijdt liever niet in een drukke stad of je hebt geen rijbewijs.
  • Je hebt onvoldoende geduld voor de uitdagingen die deze baan met zich meebrengt.
Image

Doen wat we geloven  

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie. Wij geloven in kansen. In tweede kansen, in derde kansen. En in alle kansen daarna. Elk mens doet ertoe. Niemand uitgezonderd. Elk leven is het waard om geleefd te worden. Daarom doen wij elke dag weer wat we geloven. Vanuit Gods liefde willen wij betekenisvol impact maken in het leven van mensen die eigenlijk geen beroep kunnen doen op anderen. De mensen zonder helper. Voor hen willen wij er zijn. Doe jij met ons mee?  

Lees meer

Verhalen van collega’s

Image
Ik kijk er niet raar van op als ik iemand zonder kleren aantref

Lees het verhaal van Evert-Jan (37)

Image
Je moet in contact blijven met de mensen en daarbij ook je eigen grens bewaken

Lees het verhaal van Janneke (39)

Image
Ze vertelde het met droge ogen, maar het was een shitverhaal

Lees het verhaal van Déderike (46)

Enthousiast? We gaan graag met je in gesprek.

Ben je enthousiast geworden over werken in de zorg bij het Leger des Heils? We bespreken graag de mogelijkheden hoe jij ons team kunt versterken. Heb je een andere vraag of wil je eerst nog wat meer weten? Dat kan natuurlijk ook.

Heb je vragen over deze locatie? Stel ze aan Abigaïl!
Person